#automation

Energismart fastighetsautomation & integrerad AI

SI levererar automationslösningar som ökar takten mot nästa generations energieffektiva värld. Med vår långa erfarenhet i ryggen rekommenderar och levererar vi energismart fastighetsautomation med noga utvald mjukvara, hårdvara, infrastruktur, styrning eller integrerade AI. Vi programmerar, integrerar och installerar lösningar i Sverige, Norden och Europa. Våra projekt genomförs alltid med målet att vår senaste leverans ska vara den bästa.

Mer än fastighetsautomation – alltid hållbar intelligens

Vi genomför automation för fastigheter inom vård, skola, omsorg, hotell, logistik och industri. Våra projekt skapar hållbara kontor, affärslokaler och bostäder. Utöver det jobbar vi med smarta automationslösningar inom Vatten & avlopp samt Spa & bad. Vi har inom SI-gruppen gedigen erfarenhet av långtgående och verksamhetsanpassad belysningsstyrning. Oavsett vad, ligger fokus alltid på långsiktigt hållbara lösningar.

AI-lösningar för helheten – där koden består av erfarenhet!

Idag finns många nya fristående molnbaserade AI-lösningar på marknaden och det är ofta svårt att veta vilken som är bäst för just din fastighet eller dina fastigheter. Vi på SI ser alltid AI som en del av helhetslösning och som en naturlig förstärkning för att uppnå smartare fastighetsautomation. Vår inriktning handlar om att dra nytta av våra breda erfarenheter inom SI och sedan integrera AI i våra lösningar där den gör som mest nytta.

Integrerad AI för intelligent energibesparing

En effektiv AI-lösning måste födas med rätt data, jobba på rätt sätt och fungera exakt där den gör som mest nytta. Vår lösning är att leverera det vi kallar ”Integrerad AI” där vi helt enkelt integrerar AI som en del i arbetet med att realisera energi- och kostnadsbesparingar i fastighetsdriften. För oss betyder det att vi skapar skräddarsydda optimeringslösningar där AI agerar som en smart förlängning av fastighetens nya eller befintliga automationslösning.

AI-lösningar som underlättar smart drift


AI kan låta som något svårt och komplext men ofta gör AI som mest nytta där ständigt pågående datakontroll och anpassad styrning är en viktig framgångsfaktor. AI blir då lite som driftsteknikerns förlängda arm, som skapar lugn och trygghet i den energioptimerade driften.

Exempel på vad Integrerad AI kan göra för dig! 


Värmeoptimering

Här hjälper AI till att styra värmen med hjälp av data om vindlaster, data från SMHI och med hänsyn till exempelvis byggnadens tröghet.

Elprisstyrning

Här bevakar och styr AI-lösningen din elförbrukning med hänsyn och anpassning efter aktuella spotpriser och timdebitering.

Ventilationsoptimering

Här gör AI byggnaden smartare varje dag genom att låta ventilationen styras efter ”tid-kvar-på-arbetsdagen”, rummens nyttjandehistorik etc. 

Effektbalansering

Här bistår AI genom att säkerställa att du ligger på rätt effekttaxa. Höga effekttoppar undviks och säkerställer att du betalar för minsta möjliga effekttak.

Boka en demo med någon av våra AI-experter!

Fyll i din e-post adress så kontaktar vi dig med ett förslag på tid för en digital träff där vi demar någon av våra Integrerade AI-lösningar.

Spa & bad

Stolt underleverantör till en av Nordens största aktörer inom Spa & bad

På Spa & bad-sidan är SI stolt underleverantör till EnviroProcess – Sveriges ledande leverantör av spa- och badlösningar. I mer än ett decennium har vi fått förnyat förtroende att vidareutveckla och integrera lösningar för energieffektiv styrning och kontroll.

Anpassad belysningsstyrning för smartare ljus

Inom SI-gruppen finns gedigen erfarenhet kring styrning av belysning. Vi jobbar exempelvis med adressering som skapar möjligheter att styra olika belysning i samma system men också för variation av belysningsscener och grupperingar. Belysningsstyrning sker idag i stor utsträckning via DALI-kommunikation. Dagens belysningsstyrning använder ofta KNX för att distribuera logik. För de leverantörer som har egna styrsystem och protokoll har vi också väl fungerade lösningar. I enklare installationer använder vi ofta DALI-don och DALI-dimrar. Vi har helt enkelt erfarenhet av en stor bredd av alternativ inom belysningstyrning – hör av dig så berättar vi mer.

Vatten & avlopp

Framtidssäkra din kommuns
Vatten & avlopp

Sedan starten för 20 år sedan har vi arbetat med VA i kommuner, så som Kungsbacka, Svenljunga och Ängelholm. Vi var tidiga med smarta och webbaserade program för automatisering, kontroll och service.

Referensprojekt inom automation

Prisbelönt lösning har sparat 180 miljoner

Över hela Sverige är terminaler uppkopplade till SI Logiware och varje dag är en ny möjlighet att bli lite smartare och effektivare.

Ett projekt med portar i fokus

En flexibel digital logistikplattform som på riktigt släpper loss kraften hos terminaler och logistikcenter

Nacka Kommun – service och energioptimering via cloudlösning

Via vår mjukvara kan våra energiexperter i Varberg på distans bistå vid servicelarm och samtidigt energioptimera kommunens fastigheter dagligen.

En unik miljö med höga krav

Bovieran är bostadsrättsföreningen med sociala ytor i fokus och en unik miljö.

Vi är nyfikna på dina
utmaningar kring att spara
energi i fastigheter.