oktober 24, 2022

SI:s framgångar inom energioptimerade fastigheter fortsätter – nu med spännande förvärv från Sollentuna och Härnösand!

PRESSRELEASE – 25 oktober 2022

Nu är det klart att SI förvärvar välrenommerade Setex och accelererar på så vis sin framgångsresa inom energioptimerade fastigheter. Setex med sin bas i Härnösand – och med kontor i Sollentuna – kommer in med djup kunskap inom fastighetsautomation och energieffektiva fastigheter.

– Det är stark efterfrågan på lösningar som skapar energieffektiva fastigheter just nu. Vi inom SI var tidigt ute med att skapa plattformar, webbgränssnitt och nya innovationer för att göra hela fastighetsbestånd mer energieffektiva – detta utan att göra avkall på inomhuskomforten. Genom förvärvet av Setex har vi nu ännu större möjligheter att ta nya energiprojekt både i Norrland och i Stockholmsområdet, säger Mikael Norlander, VD för SI.

Det nya förvärvet Setex har en rad framgångsrika samarbeten bakom sig i norra Sverige och i Stockholm. I Mälardalen jobbar de bland annat med K2A fastigheter som har specialiserat sig på att tillverka energismarta flervåningshus i trä.

– SI har precis öppnat ett nytt kontor i Stockholm och att nu också ha tillgång till Setex kompetenser i Mälardalen är förstås fantastisk, säger Bjarne Johansson, ansvarig teknik & utveckling. Vi förvärvade ju dessutom OSG nyligen som har sitt säte i Tyresö. Deras expertis på överordnade system ihop med våra övriga satsningar i Stockholm gör att vi nu har ett riktigt starkt erbjudande till vår snabbt växande kundbas i hela Stockholmsområdet.

Fastighetsbranschen befinner sig just nu i stark förändring med nya och höga krav på energismarta lösningar. Många fastighetsägare letar idag efter energieffektiva och digitala lösningar för visualisering och styrning som spar på energin. Setex, som grundades 2001 har sedan starten haft stort fokus på energismart styr och tillsammans med SI kommer de nu förstärka sitt erbjudande inom långsiktig energioptimering och drift ytterligare.

– Vi känner oss stärkta av att nu ingå i SI-gruppen. Vi har länge inspirerats av SI:s sätt att jobba långsiktigt ihop med sina kunder. Vi har samma idé och värdering kring detta. Att vi är skyldiga våra kunder och det globala klimatet att skapa energioptimerade fastigheter så snart det går, säger Mats Svedin, VD på Setex.

Förvärvet av Setex slutförs den 31 oktober 2022.


Pressbilder kan hämtas här


Kontaktinformation


Mikael Norlander
VD
+46 (0) 340-58 15 66
mikael.norlander@systeminstallation.se
Bjarne Johansson
Ansvarig teknik & utveckling
+46 (0) 340-58 15 04
bjarne.johansson@systeminstallation.se

Vi är nyfikna på dina
utmaningar kring att spara
energi i fastigheter.