augusti 19, 2022

SI-förvärv möter ökad efterfrågan på hållbara fastighetssystem i Stockholm.

PRESSMEDDELANDE – 19 augusti 2022

I dagarna blev det klart att SI förvärvar det Tyresöbaserade proptech-bolaget OSG. Företaget har idag nära 30 medarbetare och är ett av Sveriges ledande bolag när det kommer till överordnade och oberoende system som knyter ihop alla typer av applikationer som ryms i en fastighet. Förvärvet stärker SI:s position i Sverige samt den lokala förankringen i Stockholmsområdet.

– Vår vision är ju att skapa framtidens hållbara och klimatsmarta fastigheter och då är det helt avgörande att alltifrån förvaltningssystem och olika projektsystem till larm, belysning, värme, och ventilation jobbar tillsammans, säger Bjarne Johansson, tekniskt ansvarig på SI. OSG:s spetskompetens på överordnade system är en viktig del för att hela SI ska kunna ta ytterligare ett stort kliv för våra kunder.

EXPERTER PÅ ÖVERORDNADE SYSTEM
OSG har en rad namnkunniga referenser när det kommer till överordnade system, visualisering och affärsnyttiga applikationer. De har en expertis inom Citect, iFIX och Atvise. OSG erbjuder även egna öppna och skräddarsydda systemlösningar. De jobbar idag med alltifrån SL:s tunnelbanesystem till arenor som Tele2 och Avicii arena samt en rad större kommuner och regioner över hela Sverige.

TVÅ LOKALA KONTOR I STOCKHOLM
SI ligger just nu i startgroparna för att öppna ett nytt kontor i centrala Stockholm vilket gör att ett av Sveriges mest snabbväxande bolag inom proptech snart har två lokala kontor i Stockholmsområdet.

– Vi har idag mängder av kunder i Stockholm och ett mål för både oss och OSG är att alltid finnas nära tillhands. Detta för att tillsammans med kunden kunna skapa långsiktigt hållbara fastigheter över tid, säger Bjarne Johansson. Våra arbetssätt och kulturer passar helt enkelt väldigt bra ihop.

EN BRANSCH I FÖRÄNDRING
Fastighetsbranschen befinner sig just nu i stark förändring och kraven ökar snabbt på integration av olika förvaltningssystem. Många fastighetsägare letar idag efter energieffektiva digitala lösningar för visualisering och styrning av stora och mångfacetterade bestånd. Utvecklingen har dessutom accentuerats av stigande energipriser.

– Inom en snar framtid kommer det införas betydligt högre krav avseende klimatpåverkande utsläpp för fastigheter och då gäller det att ha en infrastruktur som kan möta kraven på plats, säger Mikael Bengs, VD på OSG. Tillsammans med SI får vi nu ett bredare erbjudande till både befintliga och nya kunder, utfört av några av landets ledande specialister inom respektive disciplin. Det känns häftigt.

Förvärvet av OSG offentliggjordes den 17 augusti 2022.

Från vänster: Sture Backman OSG, Mikael Bengs VD OSG, Bjarne Johansson SI, Peter Häggdahl OSG och Mikael Norlander VD SI
Bild från OSG:s kontor i Tyresö

Kontaktinformation

Mikael Norlander
VD
+46 (0) 340-58 15 66
mikael.norlander@systeminstallation.se
Bjarne Johansson
Ansvarig teknik & utveckling
+46 (0) 340-58 15 04
bjarne.johansson@systeminstallation.se

Vi är nyfikna på dina
utmaningar kring att spara
energi i fastigheter.