#automation

Fastighetsautomation & digital infrastruktur

SI agerar varje dag brett och fokuserat inom fastighetsautomation på vägen mot vår vision om nästa generations energieffektiva värld. Vi programmerar, integrerar och installerar infrastruktur för hållbara och energieffektiva fastigheter i Sverige, Norden och Europa. Våra entreprenader och projekt håller alltid högsta kvalitet och vi lever efter mottot att vår senaste leverans alltid ska vara den bästa.

Mer än fastighetsautomation – alltid hållbara lösningar


Vi genomför automation för fastigheter inom vård, skola, omsorg, hotell, logistik och industri. Våra projekt skapar hållbara kontor, affärslokaler och bostäder. Utöver det jobbar vi med smarta automationslösningar inom Vatten & avlopp samt Spa & bad. Vi har också inom SI-gruppen gedigen erfarenhet av långtgående och verksamhetsanpassad belysningsstyrning. Oavsett vad, ligger fokus alltid på långsiktigt hållbara lösningar.

Spa & bad

Stolt underleverantör till en av Nordens största aktörer inom Spa & bad

På Spa & bad-sidan är SI stolt underleverantör till EnviroProcess – Sveriges ledande leverantör av spa- och badlösningar. I mer än ett decennium har vi fått förnyat förtroende att vidareutveckla och integrera lösningar för energieffektiv styrning och kontroll.

Anpassad belysningsstyrning för smartare ljus

Inom SI-gruppen finns gedigen erfarenhet kring styrning av belysning. Vi jobbar exempelvis med adressering som skapar möjligheter att styra olika belysning i samma system men också för variation av belysningsscener och grupperingar. Belysningsstyrning sker idag i stor utsträckning via DALI-kommunikation. Dagens belysningsstyrning använder ofta KNX för att distribuera logik. För de leverantörer som har egna styrsystem och protokoll har vi också väl fungerade lösningar. I enklare installationer använder vi ofta DALI-don och DALI-dimrar. Vi har helt enkelt erfarenhet av en stor bredd av alternativ inom belysningstyrning – hör av dig så berättar vi mer.

Vatten & avlopp

Framtidssäkra din kommuns
Vatten & avlopp

Sedan starten för 20 år sedan har vi arbetat med VA i kommuner, så som Kungsbacka, Svenljunga och Ängelholm. Vi var tidiga med smarta och webbaserade program för automatisering, kontroll och service.

Referensprojekt inom automation

 • Här är helhetsintrycket allt. Varje detalj gör skillnad.

  Hos Ästad Vingård finner du en av våra mest avancerade lösningar.

  Läs mer
 • I Fjärås bräcka hjälper lerkappan till med vattenreningen

  Till landmärket Fjärås bräcka leds miljontals liter vatten upp från sjön Lygnern till Bräckan

  Läs mer
 • En unik miljö med höga krav

  Bovieran är bostadsrättsföreningen med sociala ytor i fokus och en unik miljö.

  Läs mer
 • Prisbelönt lösning har sparat 180 miljoner

  Över hela Sverige är terminaler uppkopplade till SI Logiware och varje dag är en ny möjlighet att bli lite smartare och effektivare.

  Läs mer