januari 21, 2022

SI förstärker sin position i norra Sverige

PRESSMEDDELANDE – 21 januari 2022

En av de mest innovativa och expansiva aktörerna inom proptech och lösningar för energismarta fastigheter – SI Systeminstallation – förstärker nu sin position i norr genom förvärv av Jadaab, med sin bas i Östersund. 

– Vi har siktet inställt på att leda utvecklingen när vi nu skapar framtidens energieffektiva och klimatsmarta fastigheter, säger Bjarne Johansson, tekniskt ansvarig på SI. Jadaab kommer in med stark kompetens och ett härligt driv. Med sin lokala närvaro och en stark kundbas i mellersta Norrland kan vi nu tillsammans erbjuda en ännu snabbare väg till energismarta fastigheter i norr.

Jadaab är en etablerad aktör inom styr och automation för fastigheter och jobbar bland annat med region Jämtland Härjedalen. En av de tydligaste spetskompetenserna ligger inom automation och energispar för sjukhusfastigheter samt helhetslösningar för kommuner.

– Vi kände att vi ville ta nästa steg och satsa både bredare och djupare, säger Magnus Adolfsson, konstruktör och projektledare på Jadaab. SI har ett starkt fokus på utveckling av både sina tjänster och sin personal. Det finns en ödmjukhet i kombination med ett starkt driv som gör att vi passar ihop.

Att Jadaab blir en del av SI innebär att en ännu starkare aktör inom fastighetsautomation och proptech nu finns i norra Sverige. En viktig del i SI:s framgångsrecept är och har sedan starten för mer än 20 år sedan alltid varit en långsiktig syn på smart ventilation- och värmestyrning. De har med sina energi- och drifttjänster alltid haft målet att varje fastighet ska vara uppkopplad och bli mer energieffektiv för varje år som går.

– Tillsammans med Jadaab siktar vi nu på att vidareutveckla vårt tjänsteerbjudande med ett starkare fokus på energioptimeringstjänster och smart långsiktig drift. Detta samtidigt som vi fortsätter att erbjuda styrsystem, service och entreprenader av högsta kvalitet, säger Bjarne Johansson.

SI:s förvärv av Jadaab offentliggjordes den 21 januari 2022.

Kontaktinformation

Bjarne Johansson, tekniskt ansvarig

bjarne.johansson@systeminstallation.se

0340-58 15 04
www.systeminstallation.se
info@systeminstallation.se0340-66 69 99

Magnus Adolfsson, konstruktör och projektledare

magnus.adolfsson@jadaab.se
0706-87 91 10

www.jadaab.se
info@jadaab.se
063-18 03 00

Ladda ner

Omslagsbild

Bjarne Johansson

Magnus Adolfsson